Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

5 Haz 2008

HÜRRİYETE DOĞRU...

HÜRRİYETE DOĞRU

Gün doğmadan, Deniz daha bembeyazken çıkacaksın yola.
Kürekleri tutmanın şehveti avuçlarında,
İçinde bir iş görmenin saadeti,
Gideceksin Gideceksin ırıpların çalkantısında.
Balıklar çıkacak yoluna, karşıcı;
Sevineceksin.
Ağları silkeledikce Deniz gelecek eline pul pul;
Ruhları sustuğu vakit martıların,
Kayalıklardaki mezarlarında,
Birden Bir kıyamettir kopacak ufuklarda.
Denizkızları mı dersin, kuşlar mı dersin;
Bayramlar seyranlar mı dersin, Şenlikler cümbüşler mi?
Gelin alayları, teller, duvaklar,
Donanmalar mı?
Heeey Ne duruyorsun be, at kendini denize:
Geride bekliyenin varmış, aldırma;
Görmüyor musun, Her yanda hürriyet;
Yelken ol, kürek ol, dümen ol, balık ol, su ol;
Git gidebildiğin yere...
---------------------------------------------ORHAN VELİ KANIK



Yol upuzun, sonu olmayan bir siyahlık. İnsanlar susuyor, dilsizler kümesidir gidiyor, mahzun, ümitsiz, yürekleri kan ağlayarak. Gelen gidiyor, hayattan habersiz, biraz dem vururcasına. Söz, boğazında takılıyor, addaaleeettt diye. Adalet, bir ölünün dilindeki son sözcük oluyor.

Zalimlerin dünyasına hoş geldiniz! Zalimlerin dünyasında adaletten sadece söz edilir: ’’ Sizden aldığımız vergiler size birer hizmet olarak geri dönecektir’’ Hıh, döndürdünüz tabii ( ! ) Onlar, hep halkı nasıl kandırabiliriz çabasında olanlardandır; bunun için halkın en duygusal yönünü kullanırlar; onlar için halk, bir dilencinin ‘’Allah rızası için’’ diyerek duygularını sömürdüğü insanlar topluluğudur. Onlar kimi zaman dini, emellerine musallat ederler kimi zaman da Atatürk’ü. Onların tek ideolojisi , düşüncelerini başkalarına benimsetmektir. ’’Herkes benim gibi düşünsün’’ diye bir anlayış olabilir mi? -Bilim ve teknik şu an var ise ve işlevliğini hala devam ettiriyorsa, bu farklı düşünen beyinler sayesindedir. - Onlar bu şekilde devam ederken, her şeye dil uzatmak ve eleştirmekten de geri kalmazlar. ’’Askerlik yatma yeridir.’’ Haklısın, doğuda savaşan ve şehit olan senin oğlun değil tabii ( ! ) Onlar ülkemiz iyi olsun , yabancı ülkelere küçük düşmeyelim, dış siyasette mahçup bir görüntü sergilemeyelim; bunun için ülkemizi daha iyi yönetelim demezler, direk Avrupa’ya asılsız şikayetlerde bulunurlar. ‘’ Türkiye'de sadece gayrimüslim azınlıklar değil, Müslüman çoğunluk da dini özgürlüklerle ilgili sorunlar yaşıyor’’ Evet evet ,onun için okulların sayısı bu kadar azken hâlâ cami yapılıyor( ! )Onlar hissettirmeden ekonominin içine edenlerdendir. Ekonomi de fevkalade iyi durumda, her şeye zam geliyor, enflasyon aldı başını gidiyor, borcumuzu borçlarla kapatıyoruz, ekonomi iyiye gidiyor, harbiden mükemmel ( ! )

Onlar, bu kadar zulm ederken mazlum ise perperişan bir ekmeğe muhtaç… Sonra tabii dedelerimiz ölürken, dilinden çıkan tek sözcük adalet olur. Yok adalet madalet. Allah var din var, ama adalete ihtiyaç yok. Onlar öteki dünya nedir bilmeden kan kusmaya , nefret tohumlarını işlemeye ve bu sayede dayanışmayı bozmaya devam ederler, ya biz ne yapmalı?

Gerçek hakkın egemenliğini istiyorsak zincileri kırıp ''Hürriyet'' diye haykırmalıyız.

Bu kategorideki diger basliklar:



Widget by Hoctro | Jack Book

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Ahhh ne çok isterdim böğrümü delercesine "Hürriyeeeeeettttt" diye bağırmayı. Ne çok isterdim insanların sokaklara dökülüpte tek yürek halinde "Hürriyeeeetttttt" diye bağırmalarını :( Çok güzel bir paylaşım olmuş güzel kardeşim, ellerine sağlık...

Karazâde dedi ki...

Teşekkür ederim ablacığım,
düşünclerimi paylaşmak istedim.hür,özgür,bağımsız bir Türkiye...insanların düşüncelerini serbestçe açıkyabileceği bir Türkiye.insanların kör cahilliklerinden kurtulup,dışarıda hürriyet diye bağıracağı gün yakındır.

Adsız dedi ki...

Canım yaa, işime karışıyor demezsin biliyorum o yüzden bir konuya dikkat çekmek istiyorum.. Resimleri yayınlarken olan ebadından büyültmeye çalışma lütfen Çünkü bozuk ama büyük görüntüden ziyade, küçük ama anlaşılan görüntü daha güzel olur takdir edersin ki. ona biraz daha dikkat et lütfen. Resimleri önemse okk.
Görüşmek üzere...

Karazâde dedi ki...

TABİİ TABİİ,HAKLISINIZ,ELEŞTİRİNİZİ DİKKATE ALACAĞIM ABLACIĞIM ÇOK TEŞEKKÜRLERRR...