Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

21 Eyl 2008

Türkleri Seviyorsan Vekilliği Unutacaksın!

Ermeni Diasporası Türkiye ve Atatürk hayranı Amerikalı kadın vekil Jean Schmidt aleyhinde kampanya başlattı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Türkiye-Ermenistan milli maçını izlemek üzere Erivan'a gitmesiyle iki ülke arasında başlayan sıcak atmosfere Ermeni Diasporası gölge düşürdü. Amerika'da Güney Ohio'dan Temsilciler Meclisi'ne giren kadın milletvekili Jean Schmidt, Türkiye'yi, Türkler'i ve Atatürk'ü öven konuşmaları nedeniyle Ermeni lobisinin hedefi haline geldi. Gunther Levy'nin Türkiye hakkındaki kitabını okuduktan sonra Türkiye'ye ve Atatürk'e hayran olan kadın vekil geçtiğimiz 19 Mayıs'ta Kurtuluş Savaşı ve Atatürk'ün büyük vizyonunu öven bir konuşma yaptı.

Türk günü etkinliklerinde Türkler'in yanında Türk bayrağıyla yer almasının ardından seçim kampanyası için de Ohio'da Türkler tarafından işletilen restoranlarda yemek davetleri düzenledi. Temsilciler Meclisi'ne “Ermeni soykırım yasa tasarısı” getirildiğinde bu tasarıya karşı en büyük mücadeleyi veren yine Schmidt oldu.


Ancak 56 yaşındaki vekilin seçim bölgesinde sadece 3 bin 159 Türk olmasına rağmen Türkler'e duyduğu bu büyük sevgi ona pahalıya patladı. Ermeni lobisi Schmidt'in bir sonraki seçimlerde koltuğunu kaybetmesi için kampanya başlattı. Karşısına Ermeni asıllı Amerikalı David Krikoryan'ı vekil adayı olarak çıkarma kararı aldı. ANCAgibi Ermeni lobisinin güçlü örgütlerinin de Krikoryan'a maddi destek sağlayacağı belirtiliyor.

Schimid, Atatürk için, “Bir büyük lider 19 Mayıs'ta uzun yolculuğuna başladı. Bir hayal gerçek oldu ve büyük bir millet doğdu. Bu insanın hayatından hepimiz ders almalıyız” demişti.





Bu kategorideki diger basliklar:



Widget by Hoctro | Jack Book

5 yorum:

Zeugma dedi ki...

Bu aralar o kadar yoğunum ki güncel haberlerden hiç haberim yok..
Bazen de sinirlerim arşa çıkıyor diye bütün gün ne TV ne gazete hiçbiriyle ilgilenmiyorum bilerek.Daha rahat olduğumu hissediyorum.
Dolayısıyla bu olaydan hiç haberim yoktu Tutkucuğum..
Ne kadar ilginç bir haber .Amerikalı bir kadın vekil Türk dostu ve Atatürk hayranı.
Üstelik bunu her yerde belirtmesi inanılmaz.
Ben bu cesur kadının ellerinden öpüyorum.Umarım ülkemiz bu kadına hak ettiği değeri verip konuyla ilgili yanında yer alma çabaları başlatır.Atatürk'ü övdüğü için göz ardı edilmesi de mümkün tabii ki :(
Hrant Dink öldürüldüğünde ''Hepimiz Türküz! ''diye bağıranlar şimdi neredeler merak etti.Yazıklar olsun onlara ...
Paylaşımın için teşekkür ediyorum Tutkucuğum..
Sevgilerimle..

Karazâde dedi ki...

Sanırım havadan kaynaklanıyor bu yorgunluk, benim de hiç halim yok, sürekli uyumak istiyorum.

Kasımpatı, değişik milletler ve o millete mensup farklı rengi, dili, kültürü ve dini olan insanlar hep dikkatimi çekmiştir ve onlara karşı sevecen, güler yüzle yaklaşmışımdır. Onlarla diyoloğumun olması, arkadaş yahut dost olmam hoşuma gitmiştir.Bilirim ki, o insanlar kendi ülkerlerine gittiklerinde bizim ülkemiz ve ülkemizin temiz,sevecen insanları için kötü bir şey söylemeyecekler ve bu da ülkemizin iyi bir şekilde tanıtılmasını sağlayacak.

Bu Amerikalı Türk sever milletvekilini de takdir ettim doğrusu. Neden yabancılar bizi, daha doğrusu Müslümanları sevmiyorlar, hepsi bizimle ilgili aynı subjektif bakış açısına sahip mi diye merak etmişimdir. Meğer bizi de sevenler varmış:)

Yorumun için teşekürler... "Hepimiz Ermeniyiz" diye yazmak istedin snaırım?

Zeugma dedi ki...

Evet ya :((((
Neden öyle yazmışım ben? Bu kadar berbat bir yanlış yapılır mı ? Ne kadar kızdım kendime şimdi:(
Silsem senin yorumun boşa gidecek,havada kalacak?
Böyle bir olayda Ermenilerin tavrına kızıp,onlar da ''Hepimiz Türküz!''diye bağırsalardı ya..falan diye düşünürken cümleyi haklamışım :( Üfff!! :((

Düzeltme:

HRANT DINK ÖLDÜRÜLDÜĞÜNDE SURATINA MASKE TAKIP''Hepimiz Ermeniyiz!''DİYE BAĞIRIP BÖYLE BİR OLAYDA SUSKUN KALAN ORTALIK SOYTARILARI..
SORARIM SİZE:
''PEKİ YA ŞİMDİ NEREDESİNİZ?''............

Karazâde dedi ki...

Önemli değil Kasımpatı, senin yaptığım bu hata benimkilerine oranla minicik kalır:) "Hepimiz Ermeniyiz" diyen soytarılara diyecek sözüm yok, her geçen gün askerlerimiz Türkiye için, Türkiye'nin toprak bütünlüğü için savaşıp şehit oluyorlar, ama bir kere bile çıkıp da "hepimiz Mehmetçiyiz" diye bağırmazlar. Üzücü!

Adsız dedi ki...

Yeni Aşk Sözleri çok güzel sözler Aşk şiiri
Sesli Sohbet Etkileyici Sözler Radyo Dinle
Sesli Sohbet Sesli Chat Sesli Chat
Radyo Dinle Sesli Sohbet Aşk sözleri
Aşk şiirleri Aşk şiirleri Sesli Sohbet
Sesli Sohbet Sesli Sohbet Radyo Dinle
Sesli Sohbet Sesli Sohbet Web Tasarım
Sesli Chat Sesli Chat Sesli Sohbet Sesli Chat