Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

8 May 2008

Dünya'da Türklerin Yeri ve Önemi

Bugünkü yazımda sizlere, Dünya'da mevcut olan bağımsız Türk devletleri, özerk Türk devletleri ve Türk haklarından bahsedeceğim. Dünyada bağımsız yedi Türk devleti vardır: Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan ve Azerbaycan. Özerk Türk devletleri: Altay, Balkarya, Başkırdistan, Çuvaşistan, Dağıstan, Doğu Türkistan, Gagavuzya, Hakasya, Karaçay, Karakalpakistan, Nahçivan, Saha Yakutistan, Tataristan, Taymir ve Tuva. Türk halklarından ise bildiğim birkaç tanesini sizlere sayacağım: Makedonya Türkleri, Bulgaristan Türkleri, Kosova Türkleri, İran ve Irak Türkmenleri...

Tarihi, kültürü, dili ve özü bir olan Türkler Dünya'da ne kadar da geniş bir alana yayılmışlar, değil mi? Orta Asya'da başlayan bu serüven, Viyana'da sona ermiştir. Türklerin nüfusunun Dünya'da ikiyüzelli milyon civarında olduğunu düşünürsek, Türklerin ne kadar ürkütücü bir konumda olduğu konusunda mantık da yürütebiliriz. Yüz ölçümü olarak bağımsız Türk devletlerinin içinde en geniş alana yayılmış olan Türk devleti, Kazakistan'dır. Orta Asya'da Türklerin yaşadığı alanlar çok fazladır, fakat ne yazık ki, bu yerlerin çoğunda Çin ve Rusya tarafından bir asimile politikası yürütülmektedir. Günümüzde Türk nüfusu çeşitli saldırılara marus kalmakta ve gün geçtikçe azalmakta. Bunun başlıca sebebi, bir birlik oluşturamamış olmamızdır. Hani derler ya, '' Birlikten kuvvet doğar." gerçekten de öyle, eğer biz şu an da, Orta Asya'daki soydaşlarımıza ulaşabilsek ya da Orta Asya'daki Türkler birbirlerine yardımda bulunsa, şu an Çin ve Rusya, nüfus kırma politikalarına devam edemeyecekti. Soydaşlarımıza yönelik bu nüfus kırma politikası, yalnızca Orta Asya’da yaşanmıyor: Kafkaslar’da da Ermenistan, yakın bir tarihte Türklere kinini kusmuş ve acımasızca birçok Azeri’yi katletmiştir. Azerbaycan’da binlerce insan canından olmuş, niceleri de doğduğu, büyüdüğü topraklardan göç etmek zorunda bırakılmıştır. Yabancı güçler nüfus kırma politikasına son verdikleri zaman, nedense asimile politikası devreye girmekte: Özellikle Ruslar, Türklerin isim ve soyadlarıyla oynayarak bir ayrılaştırma politikası gütmektedirler. Sonra soruyorsun has Türk’e: “Sen Türk müsün” diye: ''Hayır ben Rus’um” cevabıyla alıyorsun. Ruslar’ın, bizim dilimizi, tarihimizi, kültürümüzü bizden daha fazla bilmeleri de tartışılması gereken bir konu aslında. Adamın işi gücü yok, Türk dili ve tarihini araştırıyor, neden acaba? Biraz düşünürseniz, bunun çok basit bir cevabı olduğunun farkına varırsınız. Çinlilerin de Türklere karşı bir garezi olduğu muhakkak. Türklerle baş edemeyeceğini anlayıp, çareyi Çin Seddi’nde bulan Çinliler de Türklerden kurtulma çabasında. Özellikle Çin’de Türk nüfusunu kırmak için, Türklere bir çok saldırıda bulunuluyormuş. Çin topraklarında bulunan, Doğu Türkistan özerk devletindeki Türklerin kendi dilini konuşması yasaklanmış ve aşırı baskıcı bir politikayla karşı karşıyaymış soydaşlarımız. Anlaşılan biz, bu çekik gözlülerin gözlerini baya korkutmuşuz. Tabiî Moğolistan’ı da unutmamak gerek. Yıllarca Moğolistan ile savaşan Kazak Türklerinin şu an kendilerini Moğol sanmaları da gülünecek bir hadisedir hani.

Peki, bu güçlü ve itibarlı olan ülkelerin bizim üzerimizde oynadıkları bu oyunları neye bağlarsınız, yani bizden ne istiyor bunlar? Başka millet kalmadı da bizimle mi uğraşıyor bu ahmaklar? Evet, bunun çeşitli sebepleri var tabiî ki. Onlar için biz, sosyal ve ekonomik bir tehlikeyiz. Türkiye’de bor mineralleri, Azerbaycan ve Türkmenistan’da petrol, Kazakistan’da ise doğalgaz gibi yer altı kaynakları mevcut. Bu ülkelerin birleşmesiyle, bir süper gücün oluşabileceği, Dünya’ya hüküm sürebileceği ihtimali onları korkutuyor. Bizden korkuyorlar, çünkü Türkler yeryüzündeki diğer milletlere göre daha savaşçı, inatçı, yiğit ve korkusuzdur. Gerçi şu an savaşçılık özelliğimizi kaybetmiş olsak dahi, yine de güçlü ülkeler arasında yerimizi alabilecek istidata sahip olabileceğimiz kanısındayım.

Türklerin bir gün, o kör olmuş gözlerini açıp da tekrar Dünya’ya kafa tutabileceklerinden şüphem yok.Fakat bu çok uzun bir zaman dilimi isteyecektir.Bizim için ilk aşama, birliğimizi kurmak,ilişkileri sıkı tutmak ve çalışmak, çalışmak, çalışmak olmalıdır.

Bu kategorideki diger basliklar:



Widget by Hoctro | Jack Book